Wat is een backlink?

Een backlink is een link (hyperlink/verwijzing) van Website A naar Website B. Of iets moeilijker gezegd van de ene pagina op website A naar een pagina op Website B. Een backlink kun je zien als een soort stem of like voor je website en geeft je website authority/domein score en daardoor scoor je hoger in Google. De meeste en beste stemmen gelden of zoiets. hierbij het antwoord op de vraag wat is een backlink?

 

5 tips voor Backlinks.

Natuurlijk wil je backlink die meer linkjuice geven, oftewel beter zijn dan anderen. Hieronder een samenvatting van waar een backlink ideaal gezien aan moet voldoen.

  1. Backlinks van een website met hoge authoriteit of domein score hebben de voorkeur. Die geven meer linkjuice door.
  2. Do follow links alhoewel een nofollow link op een veel bezochte pagina toch echt veel website verkeer kan opleveren.
  3. De juiste anchor tekst gebruiken, dus liever voor dit blog de titel van de link backlinks in plaats van klik hier.
  4. Links op relevante websites. Als je website over auto’s gaat dan heeft een link vanaf zwembaden minder waarde omdat zoekmachines zien dat die niet relevant zijn.
  5. Verwacht geen effect binnen een dag. In het blog staat uitgelegd hoe lang het kan duren voordat backlinks effect kunnen hebben.
wat is een backlink

Backlink kopen

Bovenin in de menubalk zie je o.a. de opties link toevoegen voor een backlink, alle startpagina’s en eigen startpagina. Als je meteen op link toevoegen klikt dan wil je een link op de homepagina plaatsen en dat kan na invullen van de gegevens enkel tegen betaling. Dat komt omdat er maar 1 homepage is en die meestal de meeste linkjuice doorgeeft naar jouw eigen website.